Can Solergibert
Artés

Carrer Barquera, 40

Jordi Montlló Bolart

Edifici de planta rectangular, que consta de planta baixa i dos pisos amb la coberta a dues aigües i carener paral·lel a la façana principal. A la planta baixa hi ha la botiga, on es venen els vins que elaboren. Els cellers i els magatzems estan en un edifici annex a l'esquerra de la casa, amb un pati al davant. A la façana de l'edifici hi ha un gran arbre genealògic de la família fet de fang. A la paret de l'esquerra hi ha plafons ceràmics, fets també de ceràmica amb motius del conreu de la vinya.

La família Solergibert es va establir a Artés l'any 1730, i des de llavors es van dedicar al conreu de la vinya i a l'elaboració de vins. L'any 1868 van començar a construir el celler al mig del poble. L'any 1910 es va fer una ampliació. La darrera ampliació fou a l'any 1973, molt abans de la revifada del vi al Bages.