Can Simonet
Marganell

Pla de l'Alzinar
    Des del camí de Roldors, seguir el primer trencall a la dreta i el segon a l'esquerra

Pla Especial Urbanístic
    M.Lloret - Kuanum

Masia situada en una zona amb desnivell que havia estat agrícola, propera a diverses construccions rurals. És de planta baixa, pis i golfes, amb la coberta a dos vessants que desaigüen a les façanes laterals. A la façana principal, orientada a garbí, hi ha el portal d'arc escarser arrebossat, dos finestrals de pedra carejada amb balcó comú al primer pis, i dues finestres de pedra carejada a les golfes. Al costat del portal principal comença un cos adossat de forma perpendicular, de planta baixa i pis amb la coberta d'un vessant que desaigua a xaloc. Aquest està obert al pis superior de la façana de garbí amb un pòrtic d'arc de mig punt arrebossat. En aquest mateix cos s'hi ha adossat, a nivell del primer pis, un porxo amb terrassa de balustrada ceràmica a la part superior. Finalment, a la façana posterior de la masia s'hi ha afegit un cos de planta baixa que, tot aprofitant el desnivell del terreny a la façana lateral, guanya un pis més. A la façana de mestral hi ha dues finestres arrebossades i dues més de pedra carejada. L'acabat exterior de l'edifici és arrebossat i pintat de color blanc. Els angles cantoners, formats amb carreus de mitjanes dimensions, s'han deixat vistos a la façana principal.

AAVV (2006) Inventari de Construccions en Sòl no Urbanitzable, Ajuntament de Marganell. AAVV (2007) Pla Especial d'Identificació i Regulació de les Masies i Cases Rurals en Sòl No Urbanitzable Susceptibles de Recuperació o de Preservació, Ajuntament de Marganell.