Can Simó
Marganell

Pla de Cal Tinet
    Des de la ctra. BV-1123, seguir pel camí després del camp de futbol, i al trencall a l'esquerra

Regular
    Els cossos adossats a ponent i les corts tenen les bigues en mal estat. Igualment, l'estat de les cobertes tampoc és bo, especialment a les corts, on comença a cedir.
    Pla Especial Urbanístic
    M.Lloret - Kuanum

Masia que es troba situada en una zona agrícola, propera a d'altres edificacions rurals. És de planta baixa, pis i golfes amb la coberta a dos vessants que desaigüen a les façanes laterals. És de planta rectangular, tot i que a tramuntana en sobresurt un cos, pel que aquesta façana té forma de "L". A la façana principal, orientada a migdia, la major part de les obertures són de pedra carejada, trobant-se distribuïdes de forma aleatòria. Centrat hi trobem el portal, de pedra carejada i llinda plana amb la inscripció "18 (..)". Al primer pis hi ha una intervenció moderna en la qual s'ha tapiat una obertura amb maó i d'una altra en surt una xemeneia metàl·lica,que desmilloren l'aspecte de la construcció. Adossats a ponent hi ha dos cossos de tres i dos nivells d'alçat respectivament, i d'un vessant que desaigua al lateral. A la façana principal, el primer té a la planta baixa i al primer pis un pòrtic d'arc de mig punt adovellat (el de la planta baixa està parcialment tapat), sobre els quals hi ha una finestra de pedra carejada. El segon cos, de cantonada semicircular, té un petit portal de pedra sense carejar. D'altra banda, al llarg de la façana de sol ixent hi ha adossat un cos de planta baixa amb terrassa plana transitable a la part superior. Aquest té un accés orientat a migdia, consistent en un portal d'arc rebaixat amb ceràmica a plec de llibre. La terrassa té accés des del primer pis, així com a través d'unes escales exteriors que comencen a gregal. A sol ixent, hi ha dues petites finestres de pedra carejada al pis superior, al del mig hi ha una petita finestra i un portal arrebossats, i a l'extrem de gregal hi ha un pòrtic de pedra sense carejar que es reprodueix a ponent, pel que aquest cos queda semiobert. L'acabat exterior és de pedra carejada, excepte la façana de sol ixent, que està arrebossada i pintada de color blanc. Davant la façana principal hi ha les corts, constituïdes per un cos de planta baixa i un vessant que desaigua a la posterior. Es troben obertes amb dos portals d'arc escarser i amb ceràmica a plec de llibre. A escassos 30 metres de la façana de ponent hi ha un pou de planta circular que es troba cobert de lloses.

AAVV (2006) Inventari de Construccions en Sòl no Urbanitzable, Ajuntament de Marganell. AAVV (2007) Pla Especial d'Identificació i Regulació de les Masies i Cases Rurals en Sòl No Urbanitzable Susceptibles de Recuperació o de Preservació, Ajuntament de Marganell.