Can Sec
Santa Eulàlia de Ronçana

Camí del Bruguer
    A l'inici del camí del Bruguer a la dreta

Marta Lloret Blackburn - Antequem S.L.

Can Sec és una masia del segle XVIII que va ser notablement reformada durant la segona meitat del segle XX per habilitar-la com a habitatge modern.

És un edifici de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. L'única obertura original que conserva és el portal, d'arc pla de pedra carejada. Com a element d'interès, també hem d'esmentar la volta catalana que cobreix l'entrada de la casa. Fa pocs anys s'hi va adossar una casa moderna al costat de llevant, que la supera en alçada un nivell.

El nom de la casa podria venir d'un habitant de la casa que havia estat molt prim. Durant la primera meitat del segle XIX s'esmenta el nom Sech, en un document de l'arxiu familiar del Sastre de la Bretxa de Caldes.

GARCIA-PEY, E. (2003). Els noms de lloc i de persona de Santa Eulàlia de Ronçana. Santa Eulàlia de Ronçana: Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana.