Can Savall
Castellfollit del Boix

Pla de Servitge. Sud-oest de Castellfollit del Boix
    Emplaçament
    BV-1081 agafar el camí de Can Prat, seguir pel camí del Portell del Grau. A la bifurcació agafar el camí del Pla del Servitge.
    619

41.65359
    1.63539
    386374
    4612215
    08059 - 345
    1830
    000215600CG81B0001HQ
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Savall és una casa edificada a peu de camí al  Pla de Servitge. Segons el cadastre fou construïda l’any 1830. Es tracta d’un conjunt format a partir de diversos annexes. La cas principal és un edifici de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb l carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn. Consta de planta baixa i pis. Al fornits s’hi obra el portal d’accés amb una finestra a l’esquerre i una porta a la dreta, espai que antigament ocupava una finestra. A nivell del primer pis, s’obra un balcó amb barana de ferro i voladís a la part central que cobreix part de la llinda de l’antic portal d’accés i una finestra a cada banda d’aquest amb llinda i brancals de pedra. A la banda de ponent se li adossa un cos de planta quadrada, que posteriorment fou ampliat amb maons cap al sud, amb dos accessos, un per planta. Aquesta edificació era l’antiga conillera i coral. A la façana de llevant se li adossa un segon volum de planta rectangular amb la coberta a una vessant. Posterior a la seva construcció, a la façana s’hi ha obert una porta de garatge. A la part posterior de la casa s’hi documenta un últim cos, de planta rectangular amb a coberta a dues aigües, objecte de diverses ampliacions amb maons ja al segle XX. El parament dels murs és de pedra amb filades irregulars rejuntades amb argamassa i ciment amb les cantonades de pedra ben escairada col·locada a mode de cadena cantonera.