Can Sala Xic
Vallromanes

Ran la cara de ponent del camí de Vilassar de Dalt

XVII-XIX
    Catáleg Bens a Protegir POUM 2008. E-60. Edifici. Element d'Interès.
    J.Montlló/M.Bosch (ACTIUM SCP)

Masia de planta baixa i pis amb teulada a doble vessant i carener perpendicular a la façana, a la que se li ha "incrustat" un edifici quadrangular de planta i dos pisos en una de les dues vessants originals. Per damunt de la porta principal hi ha una balconada, al costat un rellotge de sol. Davant la casa es conserva l'era i també hi ha una font que no hem pogut veure. Les dues finestres del cos que sembla més antic conserven els ampits i les llindes al seu voltant. En una de les llindes, al centre d'un cercle, hi ha una creu amb la data i dos números a cada cantó, de l'any 1775.
    Tipologia de la masia: podria haver estat en origen una masia del tipus II de Danés (1933) i Garí (1983) o fins i tot una del tipus III de Garí (1983), però les modificacions que s'hi han realitzat, amb data no determinada, no ens permeten precisar més.

GARCÍA-PEY, ENRIC (2003). Vallromanes. Noms de lloc i casa. Ajuntament de Vallromanes.