Can Sagrera
Sant Pere de Vilamajor

Veïnat de Santa Susanna
    Per una pista a uns 100 m de la carretera BV-5301.

Catàleg de béns a protegir POUM 2011, E-61: element d'interès.
    Virgínia Cepero González

Masia de planta rectangular, que consta de planta baixa, planta pis i golfes. La coberta és a dues vessants, amb teula ceràmica aràbiga, i el carener perpendicular a la façana principal, que es troba orientada a migdia.
    El portal d'entrada és de mig punt adovellat. Les finestres són de disposició simètrica, de pedra treballada, i lleixa motllurada. En destaca un antic rellotge de sol restaurat.
    Té diversos cossos annexos a diferents nivells, fruit de les diverses ampliacions de la casa al llarg del temps.
    Els murs són de pedra lligada amb morter de calç, d'obra vista, a causa de l'última reforma de la casa.

Inventari Patrimoni Construït del Montseny: 08234027.

Segons consta en els padrons municipals, la masia va estar ocupada ininterrompudament entre els anys 1868 i 1965, quan va ser abandonada.
    A principis del segle XXI va ser objecte d'obres de restauració i reforma per tal d'habilitar-la com a segona residència (SARRIÀ, 2008:115)

SARRIÀ i SARACHO, F. (2008). "Les Masies (II): el veïnat de Santa Susanna". Quaderns de Vilamajor, 7. Sant Pere de Vilamajor: Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor, p. 115.