Can Sabatés
Vilassar de Dalt

Carrer del Nord, 2

Gòtic
    XV-XX
    BCIL -Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental
    Jordi Montlló Bolart

Masia situada a la cruïlla entre el camí de la Costa i el Carrer del Nord, per damunt del castell, al vessant de llevant de la riera Salvet. És de planta rectangular i consta de tres cossos amb planta baixa, pis i golfes en el cos central i planta baixa i pis en els cossos laterals. Posteriorment s'ha integrat un cos adossat per la façana de ponent. El cos central s'ha modificat donant-li un aspecte de torre defensiva amb matacà i coronament de merlets. Destaca el portal rodó adovellat i les tres finestres gòtiques d'arc conopial lobulat, així com el matacà. Les cantoneres estan reforçades amb carreus escairats.

La primera referència documental on s'esmenta el mas Sabater com un domini alodial del castell de Vilassar és del segle XIV.
    Però la família Sabater es documenta abans (any 1229) com a habitants del terme de Vilassar.

BONET i GARÍ, Lluís (1983). "Les masies del Maresme". Centre Excursionista de Catalunya i editorial M Montblanc. Barcelona.