Can Rovira de la volta
Jorba

XV
    Fitxa A19 Catàleg del POUM.
    33324 Inventari del patrimoni arquitectònic.
    Xavier Bermúdez - iPAT Serveis Culturals

Gran casa pairal situada a la cruïlla dels carrers Major i del Roser, composada per diversos cossos amb planta baixa i primer pis. L’aparell és de maçoneria vista (probablement en origen estava arrebossada), i té les obertures emmarcades en pedra. A la llinda d'una de les finestres hi ha la inscripció "any 1779", sota una creu.,  La teulada és de teula àrab a doble vessant. L’element més destacat de la casa, i que li dona nom, és la volta rebaixada que cobreix un tram del carrer Major per tal de guanyar-hi un espai en primer pis a sobre. Aquest cos té una xemeneia troncocònica afegida posteriorment, revestida per còdols petits.

Fou la casa pairal de l’industrial Ramon Rovira i Casanella, pare de l’industrial i polític Josep Rovira i Bruguera i avi del cineasta Francesc Rovira i Beleta.