Can Rovira
Els Hostalets de Pierola

Can Rovira
    Avinguda del Mirador (Urb. Can Rovira de l'Estela), davant l'ermita de Sta. Margarida (t.m. Piera).

Desconegut
    Dolent
    El seu estat d'abandonament, junt amb un fàcil accés, contribueixen a una ràpida degradació de l'element.
    Natàlia Salazar Ortiz/Jordina Sales Carbonell

El cos principal de la masia, fet de maó i pedra, és de planta rectangular, amb planta baixa i primer pis, i la carena és paral·lela a la façana principal, orientada al sud. Té un cos annex a l'oest, fet de maons, i un a l'est, que conforma una L amb el cos principal i que té una petita galeria porxada al pis superior. El pati principal està enrajolat amb rajols crus quadrangulars. Té tota una sèrie d'edificis annexos (corrals, paller, etc.) fets de tàpia i maons; la tàpia sol aparèixer arrebossada amb teulís. Tot el conjunt de Can Rovira està encerclat.

Al fogatge de 1553 apareix mencionat com a habitant de la Parròquia de Sant Pere de Pierola en "Gabriell Rovira".

IGLÉSIES, Josep (1979): El fogatge de 1553. Fundació Salvador Vives i Casajuana, Barcelona, p. 385. SERVEIS TÈCNICS ANOIA PENEDÈS SLU (2009): Catàleg de masies i cases rurals del Hostalets de Pierola", inèdit, Ajuntament dels Hostalets de Pierola.