Can Rosendo Llobet
Calella
Ubicació
Coordenades:
Classificació
Descripció
Can Rosendo Llobet és una casa d'estil eclèctic construïda durant la primera meitat del segle XX. Com és característic de les cases situades en aquest carrer, al costat de mar de la parcel·la hi té el pavelló de mar, del mateix estil.
És un edifici de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta plana. El frontis es composa segons tres eixos simètrics d'obertures; a la planta baixa, inclòs el portal de grans dimensions, són d'arc de mig punt emmarcades amb una motllura i motius vegetals a la llinda en relleu. Al pis les tres finestres són d'arc pla i també estan emmarcades amb una motllura imitant un guardapols. El finestral de sobre el portal té sortida a un balcó sostingut amb grans mènsules decorades amb motius vegetals i barana de balustrada. El coronament està definit per diverses cornises amb voladís, d'on arrenca el darrer nivell, que està acabat amb una teulada de pissarra amb forta pendent on s'hi obren tres finestres o mansardes.
En un costat de la casa s'hi adossa un cos d'un sol nivell d'alçat amb la part superior habilitada com a terrassa i delimitada per una barana de balustrada. El tractament exterior dels murs és arrebossat i pintat, amb els elements decoratius ressaltats amb diferent tonalitat.
El pavelló de mar de la finca segueix el mateix estil i és d'un sol nivell d'alçat i té un únic finestral d'arc de mig punt emmarcat amb una motllura i motius vegetals a la part superior. La part superior està acabada amb una barana de balustrada que ressegueix tot el volum.
Història
Va ser la casa de don Rosendo Llobet, fill de l'industrial de gèneres de punt Josep Llobet i Guri. En Rosendo era el primer dels seus quatre fills, que també tenien cases al nucli de Calella.
L'edifici és obra de l'arquitecte Eusebi Bona i Puig, qui va projectar diversos edificis de la família, i la fàbrica de la carretera.
Bibliografia
Catàleg del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Calella. 2005.
ESTEVES, A. (1997). Calella. Guia del patrimoni històric i artístic. Molins de Rei: Centre d’Estudis i Divulgació del Patrimoni.