Can Ramonet
Sant Pere de Vilamajor

Veïnat de Santa Susanna
    A uns 35 m a llevant de l'esglesiola de Santa Susanna.

Catàleg de béns a protegir POUM 2011, E-54: element d'interès.
    Virgínia Cepero González

Petita masia de planta rectangular, que consta de planta baixa i planta pis. La coberta és a dues vessants, amb teula ceràmica aràbiga, i el carener perpendicular a la façana principal, que es troba orientada a migdia.
    La porta és rectangular amb llinda plana. Les finestres són de disposició regular, amb llinda i lleixa de pedra, i brancals de totxo arrebossats.
    Els murs de façana són de pedra lligada amb morter de calç, esquerdejats.
    Compta amb un volum adossat de parets de pedra sense arrebossar i teulada amb una sola vessant.

Inventari Patrimoni Construït del Montseny: 08234024.

Segons la historiadora Mercè Aventín (vegeu bibliografia), un document de l'any 1214 (Arxiu parroquial de Sant Pere de Vilamajor - Arxiu Diocesà de Barcelona), que correspon a la venda d'una feixa propietat de Canovet del Casal de Baix "in parrochia Sancte Susanne in loco vocitato ad Chodalet", que afronta per la banda de ponent amb una propietat de Bernat Ramon que, hipotèticament, podria ser pagès de can Ramonet o un antecessor seu.
    Al capbreu de Vilamajor de l'any 1736 consta com a propietari Josep Masmiquel de Viladrau.
    També apareix al padró de l'any 1868.
    L'any 1962 es va deshabitar, i actualment s'utilitza com a segona residència.

AVENTÍN i PUIG, M. (1990). Vilamajor (872-1299). De la fi del sistema antic a la consolidació del feudalisme. Sabadell: ed. Ausa, p. 74.
    SARRIÀ i SARACHO, F. (2008). "Les Masies (II): el veïnat de Santa Susanna". Quaderns de Vilamajor, 7. Sant Pere de Vilamajor: Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor, p. 84.