Can Ramon Cot
Arenys de Munt

Riera de Sobirans, Camí de la Creu
    A l'inici del camí de la Creu, després del pont de ca l'Artés i per sota can Framis

Historicista
    Obertures tapiades, elements arquitectònics deteriorats i vegetació intrusiva.
    Jordi Montlló Bolart

Edifici d'estil imitació andalusí, de planta rectangular i de difícil visibilitat per estar cobert de vegetació. Coberta de teules a dues aigües i el carener paral·lel a la façana de migdia; façana coronada amb merlets. Consta de planta baixa i pis. Entrada a la façana de ponent per carruatges amb els muntants, la llinda de pedra granítica treballada. A la llinda hi ha l'any gravat de 1858. Al darrera, a ponent,hi ha una bassa de planta rectangular (9 x 4'5 m.) d'aigua que s'abasteix de dos raigs d'aigua. Conserva rajols rectangulars en part de la lleixa, però la resta està encimentada. Sembla bastant profunda i l'aigua no circula gaire ja que hi ha molt de verdeig.
    També corresponen a la mateixa casa un parell d'edificis en direcció ponent.

Antiga masia de Can Cot. Actualment és propietat de la família Artés. El Sr. Artés fou qui feu reconstruir (1935) la casa a imitació andalusí per recordar la seva terra d'origen, Almeria. Després de la guerra civil, l'amistat del Sr. Artés amb Franco fa que aquest cedeixi la casa a la Guàrdia Civil, amb l'objectiu de fer-hi una residència per a orfes de la Benemèrita. La casa es comença a adequar per aquesta finalitat però mai assoleix l'objectiu. La casa resta abandonada i amb el temps es comença a malmetre, fins que la darrera intervenció consisteix en tapiar amb maons totes les obertures.
    Popularment es coneix com El Cortijo.

CASALS i COLL, Gaspar (2006). Noms de lloc d'Arenys de Munt, a Fulls arenyencs de cultura, núm. 10, abril de 2006. Ajuntament d'Arenys de Munt, pàg. 43.