Can Quel
Montseny

  Vallès Oriental
  Abans del km. 15 de la BV-5301

  Coordenades:

  41.76541
  2.39001
  449297
  4623910
  Número de fitxa
  08137 - 47
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XIX-XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BPU
  Normes subsidiàries de planejament. Catàleg de masies. 1983.
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  IPA 33822
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  001009500DG42D0001RO
  Autor de la fitxa
  Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

  Can Quel és una masia del segle XIX que va ser ampliada amb sengles cossos laterals al segle XX tot seguint el pendent de la coberta existent. És un edifici de planta rectangular que originalment s'estructurava en tres crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis es composa segons tres eixos d'obertures d'arc pla amb llinda de pedra i brancals ceràmics; excepte el portal que és d'arc escarser ceràmic. El cos adossat en un costat té les obertures amb llinda de fusta i l'altre un portal amb llinda de fusta i brancals ceràmics. El tractament exterior dels murs es manté arrebossat amb morter de calç, excepte als afegits laterals i l'ampliació sota coberta.

  Per les seves característiques constructives, la masia de Can Quel va construir-se al segle XIX, com les cases amb les que formen un petit veïnat: Ca n'Audet i Can Castanyeric.

  Inventari del Patrimoni Arquitectònic del Parc del Montseny. Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona  (1997).

  Inventari del Patrimoni Construït del Parc del Montseny. Pla Especial del medi natural i del paisatge del Parc del Montseny. Diputació de Barcelona i Diputació de Girona. Any 2008.

  Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arquitectònic. Montseny (Vallès Oriental). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.