Can Pujades
Cànoves i Samalús

Al peu del turó del Puig del Castell, darrera Can Flaquer

XVI-XX
    Marc Guàrdia i Llorens
    arc Guàrdia

L'aspecte actual del conjunt és d'un edifici amb un planta en "L" emmarcant una àmplia era de cairons. Aquesta planta és fruit de la juxtaposició de dos edificis de manera perpendicular. El principal és una masia de planta baixa i pis, amb el sostre a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal. Aquesta façana no presenta, en la distribució dels elements, d'un aspecte simètric, trobant-se la porta lleugerament a la seva esquerra. Aquesta porta presenta un arc de mig punt, tot i que desconeixem si dovellada per trobar-se aquesta façana llarga arrebossada. L'altre edifici, també és de planta i pis i teulat a dues aigües, tot i que en aquesta ocasió el carener és perpendicular a la façana. Tant les portes com les finestres són d'arcs rebaixats i totes presenten una volta de sardinell.

Malgrat no estar catalogada, si que apareix recollida al Catàleg de Masies i Cases Rurals, núm. 60.

En el fogatge de 1553 de Samalús ja apareix el lloc de Pujades amb la forma Pugades.