Can Puig i Cadafalch
Argentona

Nucli urbà. Plaça del Vendre i C.Dolors Monserdà.

Josep Puig i Cadafalch
    Regular
    Elements de fusteria en mal estat, inclosa la pèrgola de la façana a la Plaça de Vendre. Alguns elements de façana amb envelliment per humitats.
    National Monument Record
    Domèstic
    BCIN: R-I-51-5400
    Acord 27.7.93 (DOGC 15.9.93)
    Sí IPA: 308
    Ref. cad.: 47101DG5000N
    Anna Soteras i March / ACTIUM

Vivenda aïllada de planta baixa i dues plantes pis. La planta és irregular, resultat de la unió de tres cases velles, adaptant-se a la façana del carrer i de la plaça. A les façanes de sud i ponent hi ha galeries, entre la façana vella i nova. Per la part posterior és el mateix edifici que limita amb el C. Dolors Monserdà, per davant té el pati i les terrasses. L'interior es caracteritza per la diferència de nivells entre sales, mulltitud d'espais cantoners, perspectives allargades i punts de vista estrets. En la decoració el que més destaca és l'ús de la fusta i la presència de columnes de marbre.

En data d'agost de 1897 es demana llicència per a construir. Posteriorment es demanen permisos per ampliacions o modificacios sempre signades per l'arquitecte Antoni Gallissà. S'hi establí la seva vivenda temporal, que encara és propietat dels descendent. També s'hi conservenmaquetes de guix d'obres de l'escultor Eusebi Arnau, amb qui havia col·laborat en diverses ocasions.

BANÚS, Joan; BOSCH, Marc; VERA, Pilar. (2001). Guia Puig i Cadafalch Mataró-Argentona. Editen: Ajuntaments d'Argentona i de Mataró