Can Prat dels Boscassos
Sant Pere de Vilamajor

Veïnat dels Boscassos. Plaça de l'Hostal, s/n (Urb. Can Vila), 08458, Sant Pere de Vilamajor.

Catàleg de béns a protegir POUM 2011, E-49: element d'interès.
    Virgínia Cepero González

Masia de planta rectangular amb tres crugies, que s'alcen en planta baixa i pis, i un pis més en la crugia central. La coberta és a dues aigües, amb teula àrab, perpendicular a la façana principal, que es troba orientada a migdia.
    El portal d'entrada és d'arc de mig punt amb grans dovelles de pedra.
    Les finestres són de disposició simètrica, de pedra treballada.
    Els murs de façana són de pedra lligada amb morter de calç, arrebossats i pintats de color blanc, amb pedres cantoneres.

El Catàleg de béns a protegir del POUM (2011) estableix que l'edifici i un àrea de 30 m de radi al seu voltant tenen protecció arqueològica.

Can Prat era la masia de Pere Arnau de Prat, pagès que promet i signa en una curiosa escriptura de l'any 1240 (Arxiu parroquial de Sant Pere de Vilamajor - Arxiu Diocesà de Barcelona), estudiada per la historiadora Mercè Aventín (vegeu bibliografia). Arnau de Sant Lleïr, senyor directe de mas Prat i del mas Longaiola, complint el desig dels seus pares difunts, grava aquests masos amb tres quarteres de forment, a mesura de Granollers, que anualment hauran de satisfer a l'església de Sant Pere com a cens. El valor del cens s'aplicarà al manteniment d'una llàntia que nit i dia cremi davant l'altar de Sant Pere. Pere Arnau de Prat i Pere de Longaiola, per ells i pels seus descendents, prometen complir amb aquesta obligació, i signen com a testimonis els pagesos de can Canal, can Roig, can Sunyer, can Gol, can Clavell, can Riba, can Tona i can Mora (AVENTÍN, 1990:78-79).

AVENTÍN i PUIG, M. (1990). Vilamajor (872-1299). De la fi del sistema antic a la consolidació del feudalisme. Sabadell: ed. Ausa, p. 78-79.