Can Prat
Cabrera de Mar

C/ Sant Joan, 3

XVI-XX
    POUM-25
    Marc Guàrdia i Llorens

Interessant cas de masia de dos cossos en contraposició a l'estàndard més habitual de construir en base a tres. L'edifici primigeni de la masia ha crescut pel cantó dret, amb la construcció no d'un tercer cos, sinó d'un nou edifici annexe, la masoveria. El mas original presenta dues alçades, planta baixa i planta pis, amb frontó a la façana derivat del sostre a dues aigües amb el carener perpendicular. El portal de la façana és rodó i dovellat i les finestres emmarcades per pedres d'una sola peça, ja siguin llindes o brancals. La porta de la masoveria és un arc rebaixat carpenell.
    Cal anotar la presència d'un pi blanc a la finca de la masia (Rovira i vinyals 2005).

També ha estat anomenada El Barral de Cal Fuster o Cal Fuster.
    A la façana s'hi troba un rellotge de sol, que està incorporat a l'inventari de rellotges de sol de la Societat Catalana de Gnomònica, número d'inventari 4695. Es tracta d'un rellotge pintat, de forma rectangular i de tipus vertical, i destaca pel seu lema. Tal i com diu la fitxa de l'inventari, "de marc rectangular pintat en color ocre, no hi ha línies horàries ni números". El seu lema diu: Jo sense sol i tu sense fe no valem rè.

La referència documental més antiga cal anar a buscar-la a inicis del segle XV, a l'any 1414 (Modolell 1993).

ESCURA I DALMAU, X. (2007): Cabrera de Mar. Imatge i Memòria. Ajuntament de Cabrera de Mar, pàgs. 177.