Can Poquet
Mediona

Legal i física
    Fitxa ARQ40 del Catàleg de béns a protegir el POUM
    Residencial - productiu
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Masia de grans dimensions on l’edifici principal té planta quadrangular amb planta baixa, pis i golfes amb coberta a dues vessants i carener paral·lel a la façana.

El recinte es troba perimetrat per una tanca part d’obra i part metàl·lica. L’accés en aquest recinte es fa per un gran porta d’obra en arc de mig punt que té una tanca de fusta. En un dels brancals de la porta i amb rajols vidrats hi ha el nom de Mas Xiprés. La construcció principal segurament era feta de maçoneria però es troba completament arrebossada a excepte de la cantonades on s’ha deixat la pedra vista, el conjunt està pintat de blanc. Les obertures són totes d’obra i segueixen tres eixos de simetria. Una porta central amb arc rebaixat a la planta baixa flanquejada de finestres rectangulars a banda i banda. El mateix es repeteix a la planta pis, on per sobre la porta trobem un balcó també delimitat amb arc rebaixat.

La construcció principal es troba envoltada de diversos volums i altres instal·lacions, entre les que destaca una capella privada, associada a l’activitat d’allotjament rural que s’hi realitza.

La capella és d’una sola nau amb absis semicircular. L’accés està a la façana est on hi ha un petit porxo sustentat per dues columnes de pedra. Sobre el porxo hi ha una finestra definida amb pedra i arc rebaixat. Té campanar d’espadanya

També conegut com Mas Xiprés.

Possiblement correspon a una edificació bastida entorn el segles XVIII-XIX coincidint segurament amb l’augment de població del municipi vinculat a l’augment de la producció vitivinícola fruit de l’exportació d’alcohol a Holanda i Amèrica. Actualment és un allotjament rural, però en la presentació de la pàgina web els propietaris ja esmenten que havia estat una finca de producció vitivinícola.