Can Plans
Balenyà

Camí de Can Plans

XVII-XX
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

Can Plans és una masia del segle XVII. És un edifici de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. S'hi accedeix per un portal d'arc escarser arrebossat. Les finestres són d'arc pla de pedra carejada o arrebossades, entre les que en destaca una amb l'any "1791" inscrit. El tractament dels murs és arrebossat i el ràfec està acabat amb cabirons. En un costat de la casa s'hi adossen diversos cossos annexes.

La casa de "los Plans" consta entre la relació de cases habitades que va fer el rector de Sant Fruitós de Balenyà durant el segle XVII.