Can Perich
Bigues i Riells del Fai

Sobre el C. Vall Blanca, en un promontori passat el Torrent Vallderrós, davant Can Batlles.

Dolent
    Amb les cobertes enrunades els cossos auxiliars de maó i pedra, i abandonada la casa que feia d'habitatge.
    Ref. cad.: 41801DG3137S
    Anna Soteras i March

Masia de petites dimensions, amb diferents cossos agrupats. L'edifici principal és de planta baixa i pis, amb tres cossos perpendiculars a façana i coberta de teula àrab a dues vessants, amb el carener perpendicular a la façana principal. Les obertures originals han estat modificades, sense conservar motllures o elements de pedra, i l'acabat de les façanes és encalat i pintat, força malmès. Els cossos situats a continuació i al davant són d'una o dues alçades, amb les cobertes a una sola pendent, també de teula àrab. La factura d'aquests edificis és paredat de pedra i obra ceràmica, amb les obertures, cantonades i elements de remat de maó massís. Aquests últims cossos eren estables i pallers.

Al costat de l'edifici antic s'hi va construïr el nou habitatge i es va deixar el primer com a magatzem o traster, però sense manteniment.