Can Pere Jan
Vilanova de Sau

Can Pere Jan s/n
    Al nucli de Sant Pere de Castanyadell, entre el Sot de les Basses i el de Llardons

Joan Casas Blasi

Masia que presenta una planta rectangular de 12,80 x 7,40 metres, amb un porxo de nova construcció avançat a la façana principal. També s'hi ha afegit un segon edifici que correspon a un garatge lateral.
    La casa ocupa una superfície de 305 m2.
    Aquesta petita masia consta d'una planta baixa i pis amb la coberta de teula aràbiga a dues vessants i el carener perpendicular a la façana.
    La porta d'entrada principal està, avui, situada sota el porxo.
    Al pis superior les finestres es troben acabades amb llindes antigues, però que presenten l'aspecte d'haver estat renovades. Els porticons que les cobreixen son de fusta i estan coronades per un llindar de fusta. A la paret lateral hi ha segona portella, més modesta que permet accedir a l'interior. A sobre, al primer pis s'hi obre una galeria coberta amb barana de fusta.

Situada a la Parròquia de Sant Pere de Castanyadell, la primera dada que tenim d'aquesta casa és al Nomenclàtor de la Província de Barcelona del segle XIX, fa pensar que fou una de les moltes cases que s'originaren en les noves rompudes del segle XVIII.
    Segons aquest, és una casa que situada a 6 km, de la capital de l'ajuntament, està habitada constantment i és de dues plantes.

ORRA, Joan. Recull de l'Arxiu Episcopal de Vic. Inèdit. Vilanova de Sau. Inèdit.