Can Penjorella Vell
Capolat

Zona de Capolat.
    Situada en un ample cap de serrat que separa el rec del Salt de Sallent de la canal de les Fonts.

XVII - XVIII
    Dolent
    Només es conserven algunes de les pedres que conformaven l'estructura de l'edifici, les quals estan cobertes per la vegetació.
    08044A008000300000SP
    Rosa Soler Acedo - Societat d'Arqueologia del Berguedà.

En el punt més alt de l’elevació es troben les traces d’una construcció de 11 m x 6 m de planta totalment coberta per terra i vegetació que conformen un clot al seu interior.

A la banda de llevant del serrat i recolzades en un marge rocós s'identifiquen les restes de molt escassa potència de dos espais separats, ambdós de planta rectangular. Únicament són visibles les protuberàncies que indiquen el perímetre de les construccions ( 9 m x 6 m i 8 m x 6 m de planta).

Les restes estan molt arrasades i sense una excavació arqueològica no és possible determinar les seves característiques ni els seus usos.

Al final de la carena, cap al sud, hi ha un aflorament rocós de pedra sorrenca i en un bloc és visible una marca triangular de barrina que podria indicar l'existència d'una pedrera en aquest indret.