Can Patirem
Sant Pere de Vilamajor

Veïnat de Canyes
    Al vessant sud-est del turó del coll de Murtra.

En estat ruïnós.
    Virgínia Cepero González

Masia en estat ruïnós, situada al vessant sud-est del turó del coll de Murtra, de la que només es conserven els vestigis d'alguns dels seus murs de façana. Era de petites dimensions, de planta rectangular, d'uns 10 m per 7 m aproximadament, i orientada al sud-est. Els murs, que es conserven a una alçada màxima de 1,8 m, són fets de pedres de mida mitjana, de procedència local, lligades amb morter de calç.
    Per les seves característiques arquitectòniques, es pot situar cronològicament la seva construcció al segle XVIII.

Inventari Patrimoni Construït del Montseny: 08234019.

SARRIÀ i SARACHO, F. (2002). "Les Masies: el veïnat de Canyes". Quaderns de Vilamajor, 2. Sant Pere de Vilamajor: Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor, p.66.