Can Parera El Papiol

Baix Llobregat
Paratge de can Parera
En el paratge conegut com "La Soleia"
85

Coordenades:

41.44354
2.00641
417000
4588472
08158 - 120
Patrimoni immoble
Conjunt arquitectònic
Contemporani
Popular
XX
Dolent
Es un barri que es troba molt degradat pel seu estat d'abandonament i la proximitat a les extraccions d'argiles.
Legal
BPU. F69-Catàleg de Patrimoni Arquitectònic del Papiol.
Difícil
Sense ús
Privada
001301200DF18H
Juana Maria Huélamo Gabaldón

Conjunt arquitectònic que està format per una casa principal, més antiga que la resta, i tres de secundàries: dues adosades a esquerra i dreta de la principal i la tercera secundària, exempta. La principal es desenvolupa en alçada en planta baixa i pis, i les altres tres només tenen planta baixa. Resulta de major interès l'edificació principal, feta amb maó i tapial. La façana és plana, amb finestres de llinda de maons plana. No te cap element ornamental que sigui destacable. La resta d'edificacions presenten façanes similars entre si: amb un frontó-fris decorat amb maons curvats, de manera molt simple, i respiralls, també de maons, per sota del filet que marca l'inici del fris de coronament.

Es troba en molt mal estat, fruit de l'abandonament d'aquest nucli de població que es troba actualment al costat d'una pedrera.

Masia i edificacions adjacents que a principi de la dècada de 1950 van ser pioneres al municipi en la improvisació d'habitatges a moltes famílies recentment immigrades (Faura i Casanovas: 1999: 129)

Faura i Casanovas, E. (1999) L'ahir i l'avui del Papiol. El Papiol: Ajuntament del Papiol. Edit. Efadós.