Can Paitora
Lliçà de Vall

Sector oest del terme municipal. Entre les urbanitzacions de can Prat i can Salgot.
    Emplaçament
    A la urbanització de can Prat, camí de Farners. 300 m passat el barri de cal Segarra, camí direcció oest uns 300 m fins cal Pallàs. Aquí 100 m en direcció sud-oest, enmig d'uns camps.
    160

41.5897
    2.21682
    434724
    4604519
    08108 - 48
    En ruïna. Teulada parcialment esfondrada
    08107A013000140000HL
    Jordi Piñero Subirana

Casa de pagès de petites dimensions, en ruïnes, que forma part d’un barri de cases disperses sorgit prop del carrer de can Segarra i can Serracarbassa. Es troba enmig d’uns camps, pràcticament envoltada de vegetació, i se’n conserva tota l’estructura però la teulada comença a esfondrar-se. Consta d’un cos residencial de planta rectangular, amb planta baixa més un pis i coberta a dues vessants. Es tracta d’una construcció molt modesta que ha conservat els volums originaris i la tipologia de casa popular pagesa. De la façana principal, encarada vers migdia, tan sols es pot veure que té dues finestres superiors, una d’elles emmarcada amb maó. Els murs són de maçoneria, arrebossats i pintats de color blanc. Probablement el cos de l’habitatge es devia ampliar pel costat de llevant, i també s’hi va afegir un cobert adossat a l’angle nord-oest.

No coneixem notícies històriques d’aquesta casa que, per la seva tipologia constructiva, podria ser obra del segle XIX o principis del XX.