Can Munt
Teià

  Maresme
  Torrent del Molí, 4
  Carrer Disseminat, 22

  Coordenades:

  41.507693511939
  2.3178898687549
  443076
  4595343
  Número de fitxa
  08281 - 8
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Neoclàssic
  Segle
  XIX
  Desconegut
  Estat de conservació
  Dolent
  Està deshabitada. Mostra un clar deteriorament en façana i interiors. Ha estat "ocupada" il·legalment per humans en els darrers temps.
  Protecció
  Legal
  BCIL
  BCIL 8/10/2015 (POUM)
  Edifici protegit a excepció de la façana sud-est. També s'inclou la part del jardí associal a l'edifici principal i el mur contrafort que salva del desnivell entre el pla on s'assenta l'edifici i el pla interior situat a la part meridional, així com el refugi de la Ferreria del Vedat, antiga ferreria de les pedreres del Vedat, recuperada i rehabilitada per l'ADIF de Teià i de titularitat municipal.
  Nivell B
  (Art. 71 del Text refós de la Llei d'Urbanisme DL 1/2010)
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  IPA-9107
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  3154012DF4935S0001OU
  Autoria de la fitxa
  Àlvar Sáez Puig

  Edifici de planta rectangular amb planta baixa i pis i cobert amb una teulada de quatre vessants, encara que pel damunt de la cornisa envolta tota la casa una gran balustrada de tipus neoclàssic. Els elements de la façana es distribueixen respecte a un eix de simetria. En la part central hi ha un petit porxo, suportat per columnetes de ferro colat i emmarcat per pilastres gegants adossades a la paret i coronades amb capitells corintis. Encapçala la façana un frontó semicircular.

  L'edifici també consta d'una capella, que exteriorment no sobresurt de la planta rectangular i que es situa en l'angle esquerre de la façana posterior. Es pot reconèixer des de l'exterior per les dues finestres d'arc apuntat amb vitralls.

  La casa s'envolta d'una grandiosa quantitat de terreny que inclou un jardí de tipus neoclàssic, amb balustrades, pèrgoles, rotondes, terrasses, hídries, fonts i estanys artificials o una piscina en forma de ronyó construïda en el segle passat. Hi ha també altres annexes, com és el cas de les cavallerisses.

  Una imatge del Sagrat Cor de Jesús estava situada a la finca de Can Munt i més concretament en el lloc anomenat "el Vedat", avui de titularitat municipal. El 1956, na Maria Sedó i Torres, va bastir aquesta escultura de marbre blanc, obra de Claudi Rius. 

  L'any 1984 la casa estava en venda, restant mig buida quant a mobiliari.

  http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/FitxaGeneral?index=27&consulta=MSUxK3RlacOgJTIrLTEl&codi=9107

  https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_de_Tei%C3%A0

  Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. Ajuntament de Teià. 8 d'octubre de 2015.