Can Mundó
Sant Vicenç de Torelló

Veïnat de Can Corrius
    S'hi accedeix des de la carretera de Torelló a Borgonyà, després de la colònia Vila-seca

Dolent
    Presenta deficiències estructurals, la coberta en mal estat i cert nivell de deteriorament per trobar-se deshabitada.
    08265A001000380000RM
    Antoni Rodríguez Fernández / Marta Lloret Blackburn

Masia situada en un extrem del petit veïnat de Can Corrius, entre la carretera de Torelló a Borgonyà i la línia ferroviària. És un edifici de planta rectangular que es troba adossat per llevant a la casa de Can Corrius, actualment molt reformada. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. S'hi accedeix per un portal d'arc pla amb llinda de fusta i brancals de pedra carejada, al costat del qual hi ha una finestra de les mateixes característiques. La major part del frontis queda tapat per un cos quadrangular contrafortat, de dos nivells d'alçat i que es trobava obert formant una galeria, a la part superior suportat per columnes circulars de pedra i argamassa. Aquest cos es troba en mal estat estructural i ha perdut la coberta, tot i que encara conserva algunes bigues i una part de la barana de fusta del nivell superior. Des de la casa es podia accedir a aquest nivell per un finestral d'arc pla arrebossat. A la façana posterior, les obertures són d'arc pla arrebossat i es troben distribuïdes de forma aleatòria. La façana de ponent té adossat un cos de la mateixa alçada i coberta a un vessant que desaigua al lateral. El revestiment dels murs es troba deteriorat, pel que deixa veure el parament dels murs de tàpia. La casa queda separada de Can Corrius per un petit baluard perpendicular a la façana, obert amb una portal amb llinda de fusta i brancals ceràmics.

En diversos plànols antics i a nivell popular, aquesta casa es coneix com el molí. A nivell exterior, no s'han trobat indicis de tractar-se d'aquest tipus de construcció. Per les seves característiques constructives, l'edifici actual data entorn el segle XVIII.