Can Mon
Vilanova de Sau

Can Mon s/n
    Situada front el conjunt de Sant Andreu de Bancells

Joan Casas Blasi

Superfície total de 287 m2.
    El mas està compost de planta baixa i pis amb la coberta de teula aràbiga a dues vessants. Pel què fa al carener, aquest és paral·lel a la façana.
    A una de les façanes s'hi adossa un segon edifici fent angle amb la casa. Aquesta segona construcció que ara ja forma part de l'estructura de l'edifici és de dues plantes, la inferior oberta es fa servir com llenyer i garatge i la superior tancada, te dues finestres i un plafó
    decoratiu.
    La casa ha estat modernitzada i reformada. A la porta principal s'hi ha construït un porxo sostingut per dos pilars de pedra natural.
    Les finestres estan protegides per reixes de llangardaix i emmarcades en pedra. Presenten un ampit motllurat.
    Actualment la casa està voltada d'un jardí.

Apareix al Nomenclàtor de 1860 que la defineix com caseta, que situada a 9 km de la capital de