Can Matavents
Argentona

Veïnat de Clarà
    Polígon industrial de la Velcro. Marge dret de la riera d'Argentona

Regular
    Maca potser un xic de manteniment en l'acabat de les teulades i façanes i elements auxiliars de la finca.
    Aigües Mataró SA
    Anna Soteras i March / ACTIUM

Casa de pagès de planta baixa i pis, que destaca pel tractament dels seus remats de façana, amb un estil barroquitzant, i pels acabats decoratius en ceràmica esmaltada i motllures que denoten una certa importància de la propietat. Aquests acabats també els podem veure en el pou, en la petita caseta auxiliar i en el barri d'entrada a la casa. En la façana es pot veure una mena de placa de terracota amb la inscripció de 'Casa Tomàs'.

La petita caseta d'eines es podria assimilar per la forma i construcció a les construccions que trobem més avall, prop del torrent de Vera o al costat de la plataneda del tranvia. És un dels pocs exemples de remat de façana d'aquest tipus, juntament amb Can Volart o alguna de les cases urbanes de l'Eixample antic d'Argentona. Coneguda també per Can Matabéns, Casa Tomàs. A dins de la finca hi trobem la font i el safareig.

VINYALS, Josep i PADRÓS Pep i col. "Les Fonts d'Argentona" Ajuntament d'Argentona i Conselleria d'Urbanisme de Barcelona, 1982