Can Masferrer
La Roca del Vallès

Barri de les Valls sud, 08430
    Al sud-oest del nucli de La Roca i a l'est del riu Mogent.

ALTRES BÉNS/AEA 50 m. (PEP 2011)
    Jacob Casquete Rodríguez

Masia de tipologia clàssica, bastida amb orientació sud en un context agroforestal. L'edifici que consta de planta baixa i primer pis, és de planta rectangular i teulada a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana principal. A la façana de ponent presenta adossat un petit cos de planta baixa trapezoïdal amb teulada a un aiguavés que s'utilitza com magatzem i garatge. A la façana posterior, la de tramuntana, presenta adossat, un cos de planta baixa rectangular amb teulada a una vessant. Per últim, a la façana de llevant presenta dos petits cossos adossat al principal, que són independents un de l'altre. La construcció no presenta cap tret rellevant. Totes les obertures de l'edifici són d'arc a nivell. Tota la construcció principal està arrebossada i pintada de blanc, excepte el sòcol que està decorat per un placat format per còdols petits. Per últim esmentar que l'heretat presenta diferents construccions annexes per a usos agrícoles que no presenten cap tret rellevant.

La primera menció documental coneguda es troba en un fogatge de l'any 1553, on surt el nom de Masferrer, encara que la construcció actual s'ha d'enquadrar tipològicament en els segles XIX-XX

AGRO'90 S. L (n. d): Pla Especial del catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable susceptibles de reconstrucció o rehabilitació en t.m. de la Roca del Vallès. Ajuntament de la Roca del Vallès, La Roca del Vallès. IGLÉSIES, J. (1981): El fogatge de 1553 (estudi i transcripció). Ed. Dalmau, Barcelona. MASSAGUÉ I TORNÉ, J. M. [coord.] (2008): Pla especial i catàleg del patrimoni de La Roca del Vallès. Ajuntament de la Roca del Vallès, La Roca del Vallès.