Can Mas Vivó Vell
Santa Susanna

Camí de la riera de Santa Susanna
    Petita elevació al marge esquerre del curs alt de la riera de Santa Susanna

XVII-XX
    Marc Bosch de Doria

Masia reconstruida, respectant la volumetria original. L'edifici és de planta quadrada, amb la teulada a doble vessant i el carener perpendicular a la façana. Està orientada al sud i consta de planta baixa i un primer pis. La porta d'accés i les finestres tenen les obertures amb brancals i llinda de pedra, tot i que no conserva els elements arquitectònics originals.

Antigament es coneixia com a mas Bertolí. No es conserven elements originals de la masia.

També conegut com a mas Bertolí, nom documentat a la zona des del segle XIII. El 1325 s'estableix com a senyora del mas a Felipa, filla de Pere Bertolí i Guillema. Els Bertolí van mantenir-ne la propietat fins al segle XV, quan Andreu Bertolí la ven al seu oncle, Pere Vivó. En segles posteriors, el mas va canviar de mans en diverses ocasions i va ser notablement reformat. Aquesta masia va ser ocupada per la família que posteriorment (segle XVIII) es va establir al Mas Vivó, situat al curs mig de la riera de Santa Susanna.