Can Maristany
Premià de Mar

Carretera de Vilassar de Dalt, 52-54

Neoclàssic
    BCIL (Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. Text refós 2010)
    Ajuntament de Premià de Mar (plaça de l'Ajuntament, 1; Premià de Mar)
    Jordi Montlló Bolart

Edifici aïllat amb les façanes als quatre vents, composat per dos cossos desplaçats, de dues crugies cadascun, units per una escala exterior d'un sol tram d'accés a la planta noble. Hi a una escala interior de tres trams. Cada volum té una galeria coberta. La coberta del cos central és de teules àrabs a dues aigües, amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia i acaba amb un ràfec. La coberta de l'altre cos és de terrat pla. La planta baixa realça la planta de l'habitatge. L'escala comença amb tres graons molt més amples que uneixen els dos cossos i s'estenen pels dos costats amb terminació semicircular. La barana de l'escala és de balustrada amb ceràmica vidrada de color blau. La galeria d'accés és de tres arcades a dos plans diferents, el que comunica el cos amb l'escala i els dos laterals en forma de galeria amb balustrada. A la planta dos hi ha dues obertures simètriques i a les golfes, dues petites obertures. El cos lateral té una galeria coberta a la façana de llevant amb arcades; un gran balcó, desproporcionat, amb barana de balustrada a la façana de migdia; i una obertura a la façana de ponent. Finestres amb persianes de llibret de fusta de color blau. A posteriori, es va afegir un cos amb estructura d'alumini vidres per habilitar-ho com auditori de l'escola de música. Aquest afegit és desmuntable i no afecta l'estructura de la casa.

La casa pertanyia a Pere Maristany, que era el propietari de la fàbrica de Can Pedritus. Des de 1988 és propietat de l'Ajuntament i actualment és la seu de l'Escola municipal de música. Abans de passar a propietat municipal, la família Maristany hi havia adequat unes instal·lacions de minigolf.

BATLLE, Enric i ROIG, Joan (2001). Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic, ambiental i històric. Ajuntament de Premià de Mar. TRAÏD GALLEGO, Xavier (1999). Premià de Mar ...viu la mar de coses. Ed. El Clavell i Ajuntament de Premià de Mar. Premià de Mar.