Can Marcer de la Penya
Sant Pere de Ribes

Av. Can Marcer de la Penya, s/n. Urbanització Can Lloses

BCIL. PGOU 1982 (Llei 9/93 PCC)
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Masia situada en una zona elevada de l'urbanització de Can Lloses. És un edifici aïllat que es troba constituït per diversos cossos adossats de forma paral·lela. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana. El frontis està obert amb dos portals d'arc de mig punt ceràmic amb brancals de pedra carejada, entorn els quals hi ha diverses finestres d'arc pla arrebossat, disposades de forma aleatòria. A la façana posterior hi ha diversos cossos adossats, alguns dels quals eren destinats a la producció de vi i que albergaven els cups. El revestiment dels murs es manté arrebossat, excepte allà on es troba deteriorat, on és de pedra vista. A pocs metres de la façana de garbí hi ha les restes de l'antic corral.

No s'hi ha pogut accedir.

La primera referència documental del nom Marcer la trobem en el fogatge de l'any 1553. Segons consta en el llibre d'Apeo de l'any 1847, la masia pertanyia a Francisco Carbonell.