Can Marcelino
Montornès del Vallès

Avinguda de l'Onze de Setembre, 23. 08170 - Montornès del Vallès

Diversos
    KuanUm - Juana María Huélamo Gabaldón. / Ajuntament de Montornès del Vallès

Edifici de planta baixa i pis amb frontó curvilini que li dóna una alçada aparent superior a la real. Presenta façana plana sobre el carrer i barris laterals amb sengles portes de ferro amb brèndoles helicoïdals. La de la dreta era per a pas de carruatges. Té tres eixos de composició vertical. Tots els vanos són de llinda plana i l'eix central està format per la porta i un balcó amb forma de tulipa amb brèndoles de ferro helicoïdals. Al centre de cada vano de la planta pis, hi ha respiralls quadrangulars que augmenten la sensació de verticalitat. Les obertures queden emmarcades amb guardapols esgrafiats amb motius vegetals. A la porta el dibuix es combina amb relleu. Entre els respiralls de sobre les finestres de la planta pis hi ha un fris també esgrafiat. Al centre del frontó hi ha una inscripció amb el número de l'any "1924". A l'esquerra de la façana, sota la finestra de la planta pis, s'observa un mosaic de ceràmica blanca amb l'anagrama de la formació política Convergència Democràtica de Catalunya. Les parets interiors estan decorades amb interessants conjunts de ceràmica de l'època de la construcció.

L'encreuament de la carretera, construïda l'any 1913, i el carrer Major es va convertir en la zona central del poble on s'hi construiren cases i fàbriques. Can Marcelino, juntament amb cal Ferrer i cal Quadro, va ser una de les primeres.