Can Manel Recader
Arenys de Mar

XVI
    Rehabilitat l'any 2001
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic
    Sí (IPAC)
    Jordi Montlló Bolart

Casa entre mitgeres de planta rectangular formada per diversos cossos, que consta de planta baixa i dos pisos, amb la coberta a dues aigües i el carener paral·lel a la façana principal, orientada al nord.

Compositivament, la façana es distribueix simètricament en tres eixos de verticalitat. L'eix central es defineix pel portal rodó dovellat en planta baixa i sengles finestres a les plantes superiors. Els eixos laterals queden definits per una obertura en cada planta. Només difereix la planta baixa, on s'ha ampliat una de les finestres, a l'eix de ponent, per convertir-la en una porta. Totes les obertures tenen els ampits, llindes i brancals de pedra treballada. Està coronada per una cornisa.

El parament és arrebossat i pintat de color cru. La darrera reforma és de l'any 2001, com així ho anuncia un plafó de rajoles on posa el nom que va tenir la casa en el seu darrer període entre 1895 i 2001: Can Manel Recader.

Respon al tipus corrent de les cases acomodades de l'època. Presenta una façana posterior de característiques semblants. Tenia un portal dovellat com el de la casa contigua (núm. 9), però el van enderrocar.

El carrer d'Avall, paral·lel a la costa, és un del més antics de la població i potser el més llarg. Des d'època de Carles III fins l'any 1960 va servir de Camí Reial, pel que no és estrany que s'hi construïssin les cases acomodades de la vila.