Can Maiol
Palau-solità i Plegamans

Neolític
    El seu estat de conservació és indeterminat, tot i que és probable que sigui dolent.
    Catàleg de béns a protegir POUM (2015), nº 8.26. APA.
    Sí, CC.AA.: 13962.
    Virgínia Cepero González

Es tracta de la troballa de materials arqueològics en superfície a la zona situada entre el punt quilomètric 5+100 i 5+600 de la variant de la carretera C-59, a ambdós laterals d'aquesta. Inclou els camps que hi ha al costat de la traça i la C-155 de Granollers a Sabadell, però també la masia de Can Maiol, de la qual pren el nom el jaciment.
    Pels volts de l'any 1965, mentre Pere Puigdomènech Riera es trobava sembrant un terreny situat sobre la masia de Can Maiol, tocant el camí de la Serra, va trobar una destral neolítica de pedra polimentada.
    Al llarg dels últims anys, en aquesta zona s'ha anat localitzant material neolític en superfície (destrals lítiques, ceràmica, etc.).

El material procedent d'aquest jaciment es troba al Museu Parroquial de Palau-solità i Plegamans.

CASTELLS, T; GARCIA, R. (1989) Els primers agricultors del neolític a Caldes de Montbui, Palau de Plegamans i Santa Perpètua de Mogoda. Terrassa: Egara.
    MARTÍN, A. (1990) "El Neolític i el Calcolític al Vallès". Limes, 0. Cerdanyola del Vallès: Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola.
    VENTURA i VILA, Ll. (1988) El meu poble. Barcelona: Planeta, cop.
    VENTURA i VILA, Ll. (1994) Trenta anys d'arqueologia local. Quatrepins, Quaderns de Cultura, 7. Palau-solità i Plegamans: Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.