Can Llopart
La Palma de Cervelló

Disseminat
    Prop del límit amb Can Paulet, just al límit amb Cervelló.

Xavier Esteve Gràcia

La masia consta de tres cossos d'edifici units rehabilitats recentment. L'edifici principal s'orienta a llevant i dóna a un pati interior. Per accedir-hi s'hi entra pel cos més pròxim a través d'un gran portal, amb la data "1784" gravada a la llinda de fusta. L'edificació conserva art de l'arrebossat antic. Compta amb una teulada a dos vessants, amb el carener perpendicular a la façana principal, feta a dos nivells i coberta amb teula àrab. Destaca en de la façana principal el seu portal d'arc de mig punt adovellat fet amb carreus de gres, al que s'hi accedeix després de pujar tres graons del mateix material. La finestra d'aquesta planta, així com les tres de la planta pis són amb llindes, amb els muntants i la lleixa, motllurada, fetes també amb gres. A les golfes hi ha una finestra d'arc rebaixat. A la part nord de l'edifici s'observen restes de cups amb cairons, on es devia haver ubicat un celler antigament. Aquesta part ha estat molt transformada per altres usos.

AAVV (2011) Revisió del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de la Palma de Cervelló (POUM). Catàleg de béns protegits. Ajuntament de la Palma de Cervelló. p. 58. BORDONS i SERRA, Joaquim (1995): "La Palma de Cervelló i els seus voltants", Revista Muntanya, núm. 798, abril 1995. Barcelona: Centre Excursionista de Catalunya. p. 73. DE BUEN LINARES, A.; ROIG i MESTRE, M.D.; VIVAR CANTALLOPS, J.A (1999): Catàleg del Patrimoni Arquitectònic i Natural de la Palma de Cervelló. Inèdit. Ajuntament de la Palma de Cervelló.