Can Jorba
Castellolí

Vall de Sant Feliu. Camí de Sant Feliu s/n, 08719, Castellolí.
    A poca distància al nord de cal Josip.

Virgínia Cepero González

Masia de planta rectangular, que consta de planta baixa, una planta pis i golfes. La coberta és de teula ceràmica aràbiga, a dues vessants, i el carener paral·lel a la façana principal, que es troba orientada al sud.
    La façana principal té una galeria i un rellotge de sol.
    Presenta dos petits cossos adossats, que consten de planta baixa i una planta pis.
    Els murs de façana són de maçoneria i arrebossats, deixant vistos els carreus de les cantonades i els elements de ressalt, alguns de pedra treballada i altres de maó ceràmic.
    A l'entorn de la masia hi ha diverses edificacions adossades i d'altres d'aïllades, que formen un conjunt a l'entorn de l'era.

Edifici inclòs al Catàleg de masies i cases rurals del POUM 2014: SNU. e28. Fitxa 21.

La masia ja consta en el capbreu de l'any 1497.
    Era una de les finques més emblemàtiques de la vall de Sant Feliu. Al llarg dels segles, les terres originàries del mas es van veure incrementades amb l'annexió de diverses peces escampades pels voltants.
    Al segle XVII va passar a pertànyer a la família Jorba, que li va transmetre el nom.

DOMINGO i CLOTA, M. [et. al.] (2014) Catàleg de masies i cases rurals, POUM. Castellolí: Ajuntament de Castellolí.
    MUSET PONS, A. (2008) El terme i el castell de Castellolí a l'època moderna (segles XVI-XVIII). Barcelona: Publicacions de Abadia de Montserrat: Ajuntament de Castellolí, p. 27.