Can Janot
Tavèrnoles

Nucli urbà de Tavèrnoles. C/ del Call, 3.

Virgínia Cepero González

Can Janot és una antiga casa de poble, situada a redós de l'església parroquial de Sant Esteve de Tavèrnoles. Fa pocs temps, fou objecte d'obres de reforma i remodelació integral.
    Està formada per dos habitatges independents de planta rectangular. La coberta és de teula àrab, amb el carener paral·lel a la façana, que es troba orientada a ponent.
    Un dels cossos consta de planta baixa i planta pis. Al pis superior s'hi obre un porxo amb embigat de fusta, i barana del mateix material.
    L'altre cos consta de planta baixa i dues plantes pis; el pis superior es troba sobrealçat sobre la teulada.
    Hi ha dos portals d'entrada, situats a la planta baixa, estan formats per brancals quadrangulars, sobre els que es recolza una llinda monolítica.
    Les finestres són de disposició asimètrica, unes emmarcades amb carreus de pedra i d'altres amb llinda de fusta.
    La façana és repicada amb pedra vista.

Cronològicament, l'edifici sembla situar-se entre el segles XVII i XVIII, però la seva ubicació tan pròxima a l'església de Sant Esteve de Tavèrnoles podria ser l'indici d'un orígen més antic.
    Aquesta masoveria de Serrabou fou antigament la seu de l'Ajuntament i de les escoles.