Can Janet
Taradell

Camí de Can Janet
    Des del Polígon del Vivet, pel camí que va a la urb. La Roca

BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Can Janet és una masia del segle XVIII que va ampliar-se al segle XIX amb un cos adossat a la façana principal.
    És un edifici de planta en forma de L que s'estructura en dues crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. S'hi accedeix per un portal d'arc pla de pedra carejada, amb un finestral a sobre amb la llinda inscrita amb l'any "1807". La meitat de la façana queda tapada per un cos perpendicular de dos nivells d'alçat i la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. Al pis s'obre amb una galeria amb dos pòrtics d'arc rebaixat que substitueixen una galeria anterior. La resta d'obertures d'aquest cos i bona part de les del primer són amb llinda de fusta de factura moderna. El tractament exterior dels murs és la pedra vista i el ràfec està acabat amb cabirons.

Era una masoveria del Ricart.