Can Galvany
Vallromanes

Carrer Ametllers, 2 de l'urbanització Can Galvany.

Externament sembla bo, però molt modificada.
    Catáleg Bens a Protegir POUM 2008. E-22. Edifici. Element d'Interès.
    J.Montlló/M.Bosch (ACTIUM SCP)

Masia molt reformada. Sembla que l'estructura original seria la clàssica del tipus II de Danés (1933) i Garí (1983), però que una modificació posterior, possiblement una restauració amb l'ala esquerra molt afectada, configurés una estructura més semblant al grup I de dits autors que no pas a la que li pertocava. Per la dreta, també se li va afegir un cos. La porta es troba totalment desplaçada i conserva les dovelles, al igual que les dues finestres de la primera planta i la finestra inferior.

En la foto de l'any 1985 s'observa una entrada secundària, sense porta, que en l'actualitat s'ha tapat. És possible que en aquell moment es tractés de dues vivendes segregades, i que posteriorment el propietari recuperés la totalitat de l'edifici i tornés a unificar l'edifici en un sol espai.

Reformada després de la Guerra Civil

BONET GARÍ, Lluís (1983) Les masies del Maresme. Centre Excursionista de Catalunya i Editorial Montblanch. Barcelona.
    DANÉS i TORRAS, Josep (1933) "Estudi de la masia catalana", a Butlletí del Centre Excursionista de Catalunya, Vol. XLIII, núm. 458. Barcelona.
    GARCÍA-PEY, ENRIC (2003). Vallromanes. Noms de lloc i casa. Ajuntament de Vallromanes.