Can Gallifa
Centelles

A la façana li convindria una mà de pintura.
    BCIL (PEPCHC 4-5-1995)
    IPAC Núm. 21
    Jordi Petit Gil

Edifici d'un pis i baixos amb coberta de teula àrab. Baix hi ha dos accessos i al pis de dalt una única finestra. D'aquest edifici únicament s'ha de destacar el portal amb llinda i la finestra amb reixa. El portal té una forma rectangular, amb cinc pedres treballades a banda i banda disposades de forma desigual però homogèniament. Damunt hi ha una gran llinda de 2 metres de llarg per 35 cm d'ampla amb una grafia de grans proporcions que i posa: "1788". Al costat hi ha una finestra amb una reixa de ferro forjat. La casa és de petites dimensions i està molt reformada.

Carrer afectat per l'ampliació de la vila del segle XVIII. Aquests 8 edificis van ser construïts de dos de dos (exceptuant el núm. 60 i el 70) i basant-se en el llindar del número 62 datat en 1788 podem arribar a afirmar que totes són de finals del segle XVIII.

- PLADEVALL, Antoni (1987). Centelles. Aproximació a la seva història. Ajuntament de Vic.