Can Freixes
Palafolls

C. Sant Genís, 21

Àlvar Sáez Puig

Casa amb sostre a dues aigües. Presenta arrebossat de color grogós ataronjat mostrant en la cantonada dreta i esquerra pedra vista.

La façana principal presenta dues obertures o portes amb pedra vista i tres finestres rectangulars emmarcades amb pintura blanca.

Té dos nivells, planta baixa i primer pis.

La primera informació documental és del segle XVII, però per la seva ubicació, dins la cellera, podria ser de molt abans.

Trobem una inscripció de 1593 que es desconeix si està en el lloc original o si correspon a l'any de construcció.

Segons Salicrú (2016) originàriament era com ara un sol habitatge.

Durant un temps es va dividir en dos: un habitatge a la part est. El 1663 el Pau Fexes establia a la casa, que separava de la seva, a l'Antoni Palomeres. El 1749 ho capbrevava el Josep Brunet i Palomeres. I un habitatge en la part oest. El 1665 el document ens situava la casa a la cellera de Sant Genís, capbrevada pel Pau Fexes al Vescomte de Cabrera. El 1749 capbrevaven el Josep Fexes i el Guerau Fexes, pare i fill.

Durant el segle XIX el cognom dels propietaris es va transformar en Freixes.

El 1861, unides les dues parts de l'habitatge, el cap de casa era el Benet Freixes. Al padró del 1866 era el propietari el seu fill, el Joan Freixes Gibert de quaranta-cinc anys, casat amb la Cristina Estiu Roquet. Al padró del 1880 era propietat de la filla del Joan, la Maria, casada amb el Damià Oller Oller, fill de Ramió.

Al registre del 1921 era propietat del Josep Oller Freixes i era coneguda com a can Freixes.