Can Fontcoberta
Arenys de Mar

Carrer del Bisbe Català, núm. 50
    Nucli antic

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic
    Sí (IPAC)
    Jordi Montlló Bolart

Casa entre mitgeres, situada en un carrer de cases de cos, amb una amplada de cos i mig i on destaca l'estricta simetria del programa arquitectònic de la façana. És de planta rectangular i consta de planta baixa i dos pisos. La coberta és plana o de terrat a la catalana.

Compositivament, la façana principal està configurada simètricament, a partir de tres eixos de verticalitat. En la planta baixa estan definits per la porta d'accés, en l'eix central, i dues finestres reixades de ferro forjat, en els eixos laterals. Destaca el treball i l'ornamentació floral d'aquestes reixes. A la primera planta destaca un balcó corregut de banda a banda, amb tres accessos. La barana és de ferro forjat i la llosana està suportada per sis cartel·les estriades d'estil clàssic. A la segona planta, cada eix de verticalitat es defineix per un balcó, amb barana de ferro forjat i llosana suportada per dues cartel·les estriades d'estil clàssic. Les persianes de les plantes superiors són de llibret de fusta, pintat de verd i les de la planta baixa de cordill. La porta d'accés a l'immoble és de fusta i de dues fulles, amb un emmarcament senzill de pedra. A l'interior de la porta, a la part superior, hi ha una tarja a cadascuna de les fulles, amb un medalló circular a l'interior que conté les inscripcions “AÑO” i “1879”,

El parament de la planta baixa de la façana és fet amb grans blocs de pedra rectangulars i molt ben escairats disposats en fileres o faixes horitzontals. Tots els altres pisos, en canvi, presenten un acabat llis i estucat. Diverses línies d'imposta sobreposades separen visualment el primer del segon pis, amb una faixa d'esgrafiats a sota que representen motius florals. Corona la façana una cornisa motllurada i decorada amb una sèrie de petits permòdols de secció rectangular.

A l'interior es conserven mosaics de l'empresa Àngel Anchisi.

FUENTE BERMÚDEZ, Vicente de la (1978). Los mosaicos incrustados al fuego de Ángel Anchisi, una pavimentación modernista olvidada; dins Butlletí informatiu de ceràmica, núm. 117-118, pp. 28 - 37.