Can Figueras
Font-rubí

Barri els Pujols, 19
    Entre el camí que va a Mas Rossell i la ctra. Vella cap a Sant Quintí de Mediona

Miquel Gea i Bullich

L'edifici original és de planta quadrada amb coberta de dos aiguavessos que sobresurt en forma de ràfec molt decorat amb rajola de mostra a imitació de les produccions renaixentistes catalanes dels segles XVI-XVII. El carener és perpendicular a la façana principal, que s'obre a migdia. Formaria part de l'edifici principal una torratxa de planta quadrada que sobresurt de l'angle SE del cos principal de l'edificació amb un únic pis elevat sobre la teulada amb coberta de pavelló. La torratxa compta amb dues finestres per cadascuna de les seves quatre cares amb els seus llindas acabats en forma d'arcs trilobulats. El cos original i la torratxa semblen obra de la 1a 1/2 del segle XX, si bé la casa compta amb nombroses ampliacions que, per exemple, han ocultat la façana original.