Can Ferran
Granollers

Vallès Oriental
    Sector oest del terme municipal (Serra de Ponent). Polígon industrial de Coll de la Manya. Camí de can Ferran, s/n
    Emplaçament
    Al polígon industrial de Coll de la Manya, carrer de Copèrnic, al sector sud. Junt al Bosc de Can Ferran
    157

41.588140302174
    2.2639851905063
    438654
    4604311
    08096 - 368
    IIaC-VIIdC
    Estat del jaciment desconegut. Segurament força arrasat
    BPU
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Arqueològic de Granollers. Àrea arqueològica núm. 95. Protecció de tipus VIII: Àrees arqueològiques.
    8545705DG3084N0001RY
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo
    Jordi Piñero Subirana

Jaciment d'època romana conegut tan sols per la troballa, molt escadussera, de material en superfície. Segons l'arqueòleg Josep Estrada, (1993: 86) "sota les desferres escampades per tota la margenada existent sota les ruïnes de l'Esquella, entre el primer i el tercer revolt, hi he trobat tres fragments de teula romana. En la prospecció efectuada no s'ha documentat cap tipus de resta que ens permeti contrastar positivament la informació (VILA, 2001).

El jaciment va ser documentat per Josep Estrada el 1951 (VILA, 2001).

ESTRADA I GARRIGA, Josep (1993) Granollers a l'antiguitat, Granollers, Tarafa, Editora de Publicacions, S.L.