Can Fàbregas de la Plaça
L'Ametlla del Vallès

C/ Major, 8

XVI-XX
    Pla Especial Protecció Patrimoni Arquitectònic (nº 6)
    Virgínia Cepero González

Casa entre mitgeres de planta irregular, formada per planta baixa, planta pis i golfes. La coberta és a dues vessants amb teula àrab, i el carener paral·lel a la façana meridional. Les façanes estan arrebossades i sense pintar.
    A la façana sud, la principal, en destaca una finestra de tipus conopial, que és feta amb carreu i amb un petit ampitador de pedra. L'arc té decoració de traceria simulant fulles, i les impostes també estan ornamentades amb motius vegetals, amb sengles carotes al vèrtex de la imposta. A l'angle de l'arc hi ha en relleu un escut de Barcelona.
    L'interior de la casa s'adapta al terreny originari amb pendent ascendent en sentit Nord.

AA.DD. (2008). Pla especial i catàleg del patrimoni arquitectònic de l'Ametlla del Vallès. Inèdit.