Can Draper
L'Ametlla del Vallès

    Vallès Oriental
    Can Draper
    Emplaçament
    Als voltants de la masia de can Draper
    252

    Coordenades:

    41.66207
    2.26513
    438819
    4612518
    Número de fitxa
    08005 - 314
    Patrimoni immoble
    Tipologia
    Jaciment arqueològic
    Antic
    Romà
    Medieval
    Modern
    Estat de conservació
    Dolent
    Protecció
    Inexistent
    Número inventari Generalitat i altres inventaris
    Si. CC.AA: 3360
    Accés
    Fàcil
    Productiu
    Titularitat
    Privada
    08005A003000020000LJ
    Autoria de la fitxa
    Enric Costa Argemí

    Restes estructurals situades als voltants de la masia de can Draper. Fins arribar a la bassa Drapera i el seu conjunt de recs i basses cap al nord, i a l'espai ocupat per una plantació d'oliveres, al sud-oest. Es tracta d'una zona pràcticament planera, molt apta per al conreu, ocupada per un dels masos medievals més importants del municipi, l'edifici del qual està catalogat com a BCIN.
    Josep Estrada localitzà l'any 1949 un fragment d'opus testaceum a la paret de tanca de la casa. L'arrebossat actual de les estructures de la casa fa impossible localitzar aquest fragment. Malgrat això, esporàdicament es localitzen fragments de tegula i de ceràmica comuna rodada. Així mateix, l'any 2007, en realitzar una rasa d'uns 40 cm de profunditat a la zona de la plantació d'oliveres, en un sector han aparegut nombroses restes de tegula romana i importants acumulacions de morter de calç que fan pensar en la possible preexistència d'algun tipus d'estructura.
    En superfície també es troben restes disperses de ceràmica blava catalana, i als camps situats al nord de la casa, són destacables les restes de la bassa drapera i del rec draper, una de les infrastructures hidràuliques més important del municipi.

    COSTA I ARGEMÍ, Enric (2007). Inventari arqueològic de l'Ametlla del Vallès. Ajuntament de l'Ametlla del Vallès.

    Inventari del patrimoni arqueològic i paleontològic de Catalunya. L'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), Direcció General del Patrimoni Cultural, Generalitat de Catalunya.