Can Cutillaire
Santa Eulàlia de Riuprimer

Pla de la Rovira

Pilar Camañes

Aquest mas ha patit recentment una gran reforma. Tot i així, manté l'estructura del cos central, a partir d'una planta baixa i dos pisos, en què les portes i finestres presenten brancals i llindes de pedra. La façana principal s'obra a migdia. La coberta és de dues aigües amb pendent a est i oest. El cos central té un annex a llevant, que és avui un magatzem. A la part nord de la casa hi ha un nou annex, en els dos casos amb cobertes a una sola aigua.

Passat el quilòmetre 8 de la carretera BV-4316 direcció Santa Maria d'Oló hi ha un trencant a mà dreta, la primera casa que es troba és el mas la Codina, passat aquest, a mà dreta hi ha un trencant que porta a mas Magem, a 0,6 quilòmetres. Des d'aquest punt s'ha de seguit uns 0,5 quilòmetres fins a Can Cotillaire.

L'origen de la casa s'ha de remuntar com a mínim fins al segle XVII, segons les dades disponibles. En la llista dels joves de Santa Eulàlia de Riuprimer i masos circumdants que van morir durant el període 1936-1939, mobilitzats al front de guerra,apareix el nom d'un jove del mas Cotillaire,Sebastià Deordal Vilaregut.